Keto ciasteczka kokosowe, pyszne smaki z dzieciństwa

Hej, kochani! Dzisiaj mam dla was kolejny przepis na pyszne i zdrowe danie- Keto ciasteczka kokosowe a’la kokosanki, które zawierają bardzo mało węglowodanów, ale mimo tego są chrupiące, pachnące i pyszne, bo mało słodkie.

A to dzięki zamianie cukru na słodzik w tradycyjnym przepisie na ciasteczka, znane nam z dzieciństwa i dodatku masła, które sprawia, że są takie chrupiące i kruche. Polecam moje proste keto kokosowe ciasteczka, ponieważ jest prosty i bardzo szybki. Zawsze wychodzą pyszne, pachnące kokosowo na cały dom, a moja rodzina zjada je tuż po wyjęciu z piekarnika, znikają z talerza w mgnieniu oka! 

Zapraszam do mojego przepisu, który zainspirował przepis mojej babci z jej młodych lat.

Keto ciasteczka kokosowe kokosanki- prosty przepis, jak wykonać

Keto ciasteczka kokosowe kokosanki- prosty przepis, jak wykonać

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 5 łyżek erytrytolu
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 jajka średnie
  • ew. mąka kokosowa do zagęszczenia masy

Podobne: Pierniczki wegańskie na święta (także bezglutenowe)

PRZYGOTOWANIE:

  • Masło rozpuszczamy ze słodzikiem, dodajemy do miski wiórki kokosowe, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy jajka i ponownie mieszamy.
  • Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni. Przy pomocy łyżki lub rąk lepimy kokosanki.
  • Pieczemy około 15-20 minut, dopóki się delikatnie nie zarumienią.
  • Studzimy je na kratce, a następnie ozdabiamy według uznania.
  • Keto ciasteczka odkładamy w ciemne meijsce przykryte bawełnianą sciereczką np. w metowej puszce na ciastka.

Smacznego! I wszystkiego zdrowego!

Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5 / 5. Liczba ocen: 167

Jeszcze nikt nie ocenił! Bądź pierwsza/y!

Podobne artykuły

2 komentarzy

Zostaw swój komentarz