Tarta makowa, Tarta makowa: prosta, szybka i bez pieczenia, Jak naturalnie

Zdrowe i smaczne fit pancakes, czy to możliwe?

Oczywiście, że tak! Placuszki są rumiane i pyszne, zawierają dużo błonnika, magnezu i potasu, rozgrzewają a do tego sycą na długo, dlatego są idealnym śniadaniem przed treningiem, na ciężki dzień w pracy i na niepogodę. 

Składniki:

Wykonanie:

Oddziel żółtka od białek. Banany obierz i zblenduj na krem, dodaj do żółtek i miksuj, aż masa będzie puszysta. Dodaj mąkę i sodę. Połącz wszystko mikserem. Następnie ubij białka na sztywną pianę. Dodaj ją do masy i wymieszaj za pomocą łyżki delikatnie, by piana nie opadła.
Rozgrzej patelnię posmarowaną olejem. Nakładaj na patelnię po kopiastej łyżce puszystej masy. Smaż z obu stron do zrumienienia. Olej kokosowy jest świetny do smażenia, nie dość, że zdrowy, to jeszcze nic się na nim nie przypala. 

  • Do ciasta można dodać innej mąki np. ryżowej lub do pszennej, białej wystarczy dodać zmielonych otrąb, aby wzrosły jej wartości odżywcze.
  • Placuszki można także zrobić w wersji wegańskiej, z zamiennikiem jajek aby masa się dobrze kleiła.
  • Ja często smażę na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu, bo odrobinę oleju dodałam już do masy. 

Skusicie się na takie ciepłe śniadanie? Smacznego! 

Liczba artykułów: 91

2
Dodaj komentarz

Tarta makowa, Tarta makowa: prosta, szybka i bez pieczenia, Jak naturalnie
najnowszy najstarszy oceniany
Tarta makowa, Tarta makowa: prosta, szybka i bez pieczenia, Jak naturalnie
Gość
anna

wyglada pysznie! mniam

Powiązane artykuły

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Wróć na początek