Keto omlet z warzywami | Ketogeniczna kuchnia

Hej, kochani! Dzisiaj mam dla was kolejny smakowity przepis – Keto omlet z warzywami, czyli popularne na całym świecie jajka na śniadanie w wersji zdrowszej, czyli ketogenicznej.

To śniadaniowe danie to kolejny z moich ulubionych i bardzo szybkich przepisów! Robi się je naprawdę bardzo szybko -w niecałe pięć minut! Omlet jest łatwy do wykonania i z tylko kilkoma składnikami. Na pewno każdy z nas już ma potrzebne do przygotowania składniki w lodówce -jajka i mleko. Dodatkowo keto omlet ma mało węglowodanów i możemy je wykonać je w wielu wariantach- z grzybami, warzywami, z pomidorami. Na wierzchu można rozpuścić plasterek żółtego sera lub camembert, aby podbić walory odżywcze oraz smakowe. Ja uwielbiam z serem wędzonym i brązowymi pieczarkami. Keto omlet jest mały, ale bardzo sycący, w sam raz na posiłek dla jednej głodnej osoby, ale oczywiście składniki można pomnożyć. Jeśli was zainteresowałam tymi pysznościami, zapraszam do mojego autorskiego przepisu!

Keto omlet z warzywami | Ketogeniczna kuchnia

Keto omlet- przepis, jak wykonać

Składniki:

  • 2 jajka na osobę
  • łyżka mleka migdałowego
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia
  • dodatki- grzyby, pokrojone keto warzywa, np. papryka, szpinak, pomidory

Potrzebny czas: 10 minut

Keto omlet- przepis

  1. Przygotowanie warzyw.

    Myjemy wszystkie dodatki i kroimy je na małe kawałeczki. Rozgrzewamy patelnię z oliwą.

  2. Mieszanie.

    Jajka roztrzepujemy z mlekiem i przyprawami. Podsmażamy wszystkie warzywa na rozgrzanej patelni.

  3. Smażenie.

    Masę wylewamy na patelnię i smażymy około pięciu minut, można delikatnie zamieszać, następnie czekamy, aż się zetnie. Nie mieszamy i nie obracamy. Gotowe!

Zobacz keto desery: “Rafaello”, domowe kulki kokosowe (keto, LCHF, low carb)

Keto omlet z warzywami | Ketogeniczna kuchnia

Uwagi:

Keto omlet jest pyszny sam z siebie, jedzone na ciepło zaraz po usmażeniu. Dla ulepszenia można je jednak ozdobić dowolnymi dodatkami keto- jak keczup bez cukru, masło, oliwa.

Na wierzchu można rozpuścić plasterek żółtego sera lub camembert, aby podbić walory odżywcze oraz smakowe. Ja uwielbiam z serem wędzonym i brązowymi pieczarkami.

Skusicie się na mój pyszny omlet? Ania

Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5 / 5. Liczba ocen: 249

Jeszcze nikt nie ocenił! Bądź pierwsza/y!

Podobne artykuły

Zostaw pierwszy komentarz