Keto gofry na słodko z mąki łubinowej, szybkie i pyszne

Witajcie, kochani! Dzisiaj mam dla was najprostszy możliwy przepis na keto gofry z mąki łubinowej. Jest to naprawdę szybki i mało skomplikowany do zrobienia przepis na pyszne śniadanie czy deser, który na pewno zasmakuje wszystkim na diecie ketogenicznej.

Z owocami i puddingiem proteinowym lub bitą śmietaną na pewno uświetnią każde śniadanie i zasmakują każdemu. Te gofry są bardzo słodkie i pyszne, chrupiące z wierzchu i puszyste w środku. Przypominają te z mąki pszennej i nie sprawiają problemów podczas pieczenia, a czas ich przygotowania to tylko kilka minut.

Świetne same, jak i posypane stewią oraz z wszelkimi keto dodatkami: owocami, śmietaną, masłem orzechowym i czekoladowym bez cukru. Są przepyszne! To moje ostatnio ulubione śniadanie, chociaż nie daję potem radę zjeść nic przez wiele godzin, są takie sycące. Jeśli was zainteresowałam tymi słodkościami, zapraszam do mojego przepisu.

Keto gofry na słodko z mąki łubinowej, szybkie i pyszne

Przepis na keto gofry na słodko z mąki łubinowej

Składniki: (na 2 duże gofry)

  • 4 jajka średnie
  • 4 łyżki mąka łubinowa lub/i mąka kokosowa
  • 4 łyżeczki keto słodzidło np. u mnie erytrytol
  • 4 łyżki mleko krowie
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • olej/oliwa do foremki
  • Dodatki na wierzch:
  • masło orzechowe, stewia, bita śmietana, owoce itd.
  • u mnie na zdjęciu: pudding proteinowy wanilia, masło orzechowe, płatki migdałowe i mrożone maliny
Keto gofry na słodko z mąki łubinowej, szybkie i pyszne

Przygotowanie:

Potrzebny czas: 10 minut

Przepis na keto gofry na słodko z mąki łubinowej

  1. Przygotowanie składników na gofry
    Odmierzamy dokładnie składniki i przygotowujemy miskę do mieszania. Jajka i mleko muszą być w temperaturze pokojowej.

  2. Wymieszaj składniki
    Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie ze sobą mieszamy, uważamy żeby rozbić wszystkie grudki z mąki. Masa powinna być w miarę zbita i zwarta. Można ostrożnie zblendować.

  3. Smażenie gofrów
    Gofrownicę odpowiednio rozgrzewamy i smarujemy pędzelkiem olej na płytkach. Wylewamy masę i smażymy gofry około 5 minut, na dużej mocy. Co chwilę sprawdzamy, czy gofry się nie przypalają. Gotowe!

Keto gofry na słodko z mąki łubinowej, szybkie i pyszne


Podobne: Keto gofry na słodko | przepisy ketologiczne

Przepis na keto gofry- uwagi:

Gofry najlepiej jest podawać zaraz po usmażeniu, gdy są ciepłe i chrupiące. Można je też podgrzać na suchej patelni lub na maśle. Podajemy ze słodkimi dodatkami, w zależności od upodobania: śmietanką, cukrem pudrem, erytrolem lub cynamonem, stopioną czekoladą. Pychotka!

Podoba wam się ten przepis? Prawda, że keto gofry wyglądają apetycznie?
Mam nadzieję, że spróbujecie je zrobić. Smacznego!

Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5 / 5. Liczba ocen: 191

Jeszcze nikt nie ocenił! Bądź pierwsza/y!

Podobne artykuły

Zostaw pierwszy komentarz